miercuri, 1 iulie 2009

Consumul excesiv de gogosi duce la obezitate

Se apropie o noua perioada de alegeri, ocazie cu care incep sa se ascute sabiile si se pregatesc dosarele compromitatoare. Daca aveti impresia ca ma refer la alegerile prezidentiale ... va pun o intrebare simpla: din ce vedeti ca se intampla, alegerile pentru sefia FRF difera prin ceva? In continuare, daca aveti impresia ca vreau sa scriu despre alegerile pentru sefia FRF va inselati. Orice institutie, organizatie sau grup in cadrul caruia au loc alegeri functioneaza dupa aceleasi principii. Toata lumea vrea un fotoliu cat mai moale, cat mai cald, cat mai ferit de privirile celor care voteaza, dar mai ales cat mai ferit de rigorile legii, fara a-si asuma nici o responsabilitate reala.

Peste tot in tara asta o asemenea perioada aduce cresterea productiei de gogosi. Toti candidatii ofera cantitati imense de gogosi electoratului: gogosi dulci (cu gem, cu zahar sau cu branza) pentru electorat, dar si gogosi cu cacat pentru oponenti.

La fiecare gogos dulce oferit de un candidat, adversarii adauga ceva in plus sau ofera doi gogosi dulci. Sfarsitul unei perioade de alegeri are ca efect ingrasarea populatiei. Pe partea cealalta, fiecare gogos cu cacat oferit unui oponent are ca efect primirea inapoi a unui gogos cu o cantitate mult mai mica de aluat si mult mai mare de cacat. In final, tot ceea ce ramane de oferit este cacatul.

In ziua in care trebuie sa mergem la urne, suntem intr-atata de satui de gogosi incat nu ne putem ridica de pe scaune. Preferam sa iesim la o plimbare, un gratar, un fotbal, sau pur si simplu sa stam in casa si sa numaram bulinele de pe pereti. In situatia in care totusi iesim din casa, riscam sa ne murdarim cu cacat.

De data asta nu o sa termin prin a trage concluzii ... sau prin a incerca sa ridic mingea cuiva la fileu. Bancul urmator spune tot ce ar fi de spus:

"Pestisorul de aur, prins in undita de un roman:
- Ia zi ma, ca sa nu mai pierdem timpu': cati bani vrei, ce tara sa conduci si cati centimetri de scula ti-ar trebui, tu-va muma-n *** de romani ca n-ati cere unu' o carte sau un bilet la teatru ..."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu